Atecon wil snelle start nemen

Atecon wil snelle start nemen

Atecon is op 12/08/2015 verschenen in de nieuwsbrief van 'Made in Antwerpen'. Het bericht kan je hier nalezen.

Atecon is in de afgelopen weken officieel opgestart als keuringsorganisme voor elektrische controles. Het Antwerpse bedrijf kreeg daartoe de officiële erkenning door de FOD Dienst Organisme voor Elektrische controles.

Risico-analyses, technische controles, adviezen, EPC-certificaten, opleidingscursussen. Roger Vanheukelom en Kristof Wellens hebben sterke ambities en willen zich in die toch wel erg concurrentiële markt onderscheiden ten aanzien van enkele traditionele gevestigde waarden. Zij hebben daartoe in eerste instantie geïnvesteerd in  automatisatie en in bedrijfsprocessen.

“Wij hebben een erkenning gekregen voor de controle van huishoudelijke elektrische installaties en industriële elektrische installaties op laagspanning en zeer lage spanning. Met een volledig ERP-pakket, dat de verregaande automatisatie en opvolging  van de processen mogelijk maakt bieden wij onze klanten en hun preventie-adviseurs het comfort om zich op de kernactiviteiten van hun  bedrijf te focussen en de verplichte controles en de opvolging van de controles ervan uit te geven aan derden“.

Naast ondernemingen kunnen ook particulieren voor hun electriciteitskeuringen en hun EPC (Energie Prestatie Certificaat) bij Atecon terecht. Atecon werft in dit opzicht in de komende weken zijn eerste vaste personeelsleden aan.

Met Cofely Services en Cepa heeft de startup reeds twee belangrijke referenties in huis. Paul Valkensniers van Cepa is overigens bestuurder bij de jonge vzw.

Meer nieuws