Diensten

Technische controles

Elektrische installaties, gasinstallaties, arbeidsmiddelen, brandpreventiemateriaal, … dienen conform te zijn aan verschillende wetgevingen en voorschriften. Om de conformiteit met deze wetgevingen en voorschriften na te gaan, dient er een controle te gebeuren door een erkend organisme of bevoegde persoon met kennis ter zake. ATECON kan diverse controles uitvoeren. 

Adviezen

Adviezen zijn noodzakelijk om investeringen of aanpassingen aan installaties en arbeidsmiddelen te kunnen verantwoorden. Voor deze adviezen dient u een beroep te doen op een onafhankelijk deskundige die u het juiste advies kan verschaffen zonder binding met een partij. ATECON heeft ervaren medewerkers die adviezen kunnen verlenen in de vakgebieden waarin zij actief zijn.

Energie

Energieprestatiecertificaat bestaat al sinds 2008. Vanaf 1 november 2008 is het verplicht dit EPC te hebben bij de verkoop of verhuur van een wooneenheid in Vlaanderen. Sinds 1 mei 2011 is dit attest ook verplicht op het grondgebied Brussel. Verhuur of verkoop je een wooneenheid of heb je aanpassingen gedaan wat het energiepeil verbeterd, ATECON heeft erkende energiedeskundigen die dit attest voor u kunnen opmaken.

Risicoanalyses

Sinds de Wet op het Welzijn (KB 4/08/1996) gepubliceerd is, is het begrip risicoanalyse de welzijnswereld binnen getreden. De laatste jaren zijn er heel wat verplichte risicoanalyses bijgekomen dewelke in verschillende Koninklijke Besluiten zijn opgenomen. Voor de uitvoering van deze risicoanalyses is kennis van het vakgebied een vereiste om deze tot een goed einde te kunnen brengen. ATECON kan uw partner zijn om deze risicoanalyses mee op te bouwen.